• Carpe_Noctem_2017_4.jpg

Hou je van zingen en theater, van samen hard werken maar ook van gezelligheid? En heb je graag zodanig de slappe lach dat je kaken en buik er pijn van doen? 
Dan is The New Voices wat voor jou!

Op dit moment zijn we niet op zoek naar nieuwe leden. Heb je interesse om lid te worden, dan mag je altijd een repetitie komen proefdraaien. Lees hieronder meer. 
Je kunt je opgeven via het contactformulierWe zien uit naar je komst!

Proefrepetitie

Aspirant-leden krijgen één repetitie kosteloos de gelegenheid om te "proeven" of het theaterkoor qua sfeer, repertoire en werkwijze past. Het aspirant-lid, de vacatures in het theaterkoor en de uitslag van de stemtest voor stemzuiverheid en -hoogte (indien er direct plaats is in het theaterkoor) bepalen mogelijke continuering. Indien er tijdens de proefrepetitie geen plaats is in het theaterkoor, kun je gevraagd worden of je op de wachtlijst wil komen. Wanneer er weer plaats is in jouw stemgroep, worden de aspirant-leden van de wachtlijst opgeroepen om een stemtest te komen doen.  

Bewegen

Om aan de shows mee te kunnen doen, wordt van elk lid verwacht dat hij/zij in staat is de bijbehorende choreografie in te studeren. Je moet daarvoor het vermogen bezitten om gelijktijdig te kunnen zingen en bewegingen uit te voeren. Ook een beetje souplesse en ritmegevoel is daarbij belangrijk.

Oefenavond

Elke dinsdagavond wordt er geoefend met uitzondering van de kerst- en zomervakantie. De leden worden ruim voor het aanvangstijdstip verwacht, zodat de repetitie om 20:00 uur van start kan gaan. Onderbroken door een korte koffie-/theepauze wordt er tot 22:15 uur gerepeteerd. In aanloop naar een show of optreden worden er extra repetities of repetitiedagen gepland. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd.

Oefenruimte

We repeteren bij Stichting Dewan Maluku, Didamseweg 42A in Zevenaar.

Contributie

Voor €25,- per maand kun je meezingen en koffie/thee drinken tijdens de pauzes. Bovendien worden daarmee zaalhuur, dirigent, choreograaf, pianist, combo, muziekstukken etc. betaald. Contributiebetaling vindt plaats d.m.v. automatische incasso. 

Discipline

Van alle leden wordt verwacht dat zij iedere repetitie aanwezig zijn. Absentie dient vooraf gemeld te worden. Onregelmatig repetitiebezoek leidt tot achterstand en oponthoud en is volgens de ledenvergadering een legitieme reden tot het aanspreken en uiteindelijk royeren van een lid. Verder dient een lid bereid te zijn noten, teksten en choreografie thuis te oefenen, met de aan hem/haar ter beschikking gestelde hulpmiddelen zoals partituren, MP3- en MIDI bestanden, op schrift gestelde choreografie en video-opnamen van choreografieën. Het is een gezellig theaterkoor, lol moet, maar om de groeiambitie waar te maken hoort gedisciplineerd gedrag tijdens de repetities bij de basisregels van The New Voices.